A megváltó megoldás

Közel három éve, hogy úgy döntöttem, kilépek a vállalkozói létbe, és alapítok egy céget, nem is akármilyet, hiszen számtalan nemzetiséget foglalkoztató, nemzetközi vizeken is evező vállalatot álmodtam meg magamnak. Tudtam jól, már az íróasztal mellett ülve, a tervezgetést végezve, hogy nagyon sok feladat, álmatlan éjszaka és nehéz perc vár rám, ha belevágok a megvalósításba, de azt álmomban sem mertem volna gondolni, hogy a legnagyobb fejtörés akkor jön majd, amikor már minden szépen kialakításra kerül, a működés elindul, és a folyamatok szépen mennek a maguk útján.

Történt ugyanis, hogy az eredmények fél év alatt hihetetlen mértékben növekedtek, azután azonban meredek zuhanásba kezdtek. Nem igazán értettem, mert az ügyfél visszajelzések folyamatosan érkeztek, nem is volt köztük kirívó rossz, inkább az átlagos felé kezdett elmozdulni a mérce. Nem igazán boldogultam a dologgal, éppen ezért felkerestem a Kogwheel csapatát, mert számos partneremtől nagyon jó ajánlást kaptam rájuk vonatkozóan.

Nem is volt ez véletlen, ugyanis, már az első találkozó alkalmával közölték, hogy nagy valószínűséggel az interkulturális tréning fog megoldást jelenteni a problémámra, és persze ez így is lett. Már az első tréning alkalom után érezhető volt a cégen a változás, én nem is akartam hinni a szememnek. Hihetetlen eredményeket értek el a vállalat munkatársaival, akik mint kiderült nehezen kommunikáltak egymással, hiszen különböző területekről, különböző kultúrákból érkeztek, és ez óhatatlan feszültségeket és nézeteltéréseket okoz a közös munka során, ami szépen feloldható persze, de foglalkozni kell vele, méghozzá szakértők munkáján keresztül. Hihetetlen hálás vagyok a partnereimnek az ajánlásért, a kogwheel csapatának a segítségért, a munkavállalómnak pedig a fejlődésért.