Hihetetlen hasznos találmány

Az ember eltervez valamit, mondjuk mint én, egy vállalkozás, egy saját cég, saját kis birodalom felépítését és folyamatos működtetését. Nem csak olyan formában, hogy én és a családom meg tudjunk belőle élni, hanem bizony olyan formában is, hogy mások számára megélhetést, lehetőséget és karrier utat kínáljon. Ehhez nem elég valahogyan csinálni, profi módon kell már az első kockákat is elhelyezni az alapban, hogy aztán tartós és eredményes oszlopa lehessen annak a kis várnak, amit fel tudunk húzni az évek során. Én mindig hihetetlen sokat terveztem. Mások azt mondták, hogy talán túl sokat is. Fel szerettem volna készülni minden olyan helyzetre, ami megnehezítheti vagy akár el is tudja lehetetleníteni a munkát, legyen szó rövid vagy hosszú távról egyaránt. Mindenki csak legyintett rám, de az élet bebizonyította, hogy a folyamatos gondolkodás és a vészhelyzetekre való felkészülés nem csak a munkavédelem területén hozza meg az eredményét, hanem a mindennapi munkában is.

Nem olyan régen ugyanis határidős építőipari munkát láttunk el, és olyan szinten fontos volt az átadási határidő, hogy a szerződés legalább öt ponton taglalta azokat a díjakat és kötbéreket, melyek fizetnünk kellett, ha a határidőben csúszás történik. Persze az élet játéka, hogy pontosan ilyenkor jönnek olyan nem várt események, mint mondjuk egy áramszünet, amire alapvetően egyikünk sem készülne fel. Nem is lenne egy napi munka kieséssel baj, ha nem lettünk volna ennyire beszorítva a határidők közé. Így azonban pontosan hihetetlen sokat csúsztunk volna ahhoz, hogy megengedhessük magunknak. Mivel a feladatok egymásra épülnek, és a különböző szolgáltatók csak nagy várakozási idővel tudtak volna új időpontot adni, ha nem lett volna a kezünkben egy aggregátor biztosan hihetetlen károkat szereztünk volna teljes céges szinten.

Hála a jó égnek én még annak idején gondoltam az ilyen problémákra, a fabrikshop.hu csapata pedig nem csak a beszerzésben de már a kiválasztás során is iszonyatosan profi és hatékony segítséget nyújtott. Csak javasolni tudom mindenkinek, hogy ne foglalkozzon a kétkedő és az őt bíráló emberekkel. Hallgasson a megérzéseire, mert engem például most az mentette meg egy hatalmas anyagi kártól és talán a vállalkozásom csődbe menetelétől is egyaránt.